×
Meniu

DIZABILITATEA E O PROVOCARE, NU O SENTINȚĂ!

Cu acest mesaj, în contextul marcării la 3 decembrie Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități,a fost lansată CAMPANIA DE SENSIBILIZAREA A OPINIEI PUBLICE, privind existența și acceptarea persoanelor cu nevoi speciale în comunitate.
În anul 1992 Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat data de 3 decembrie drept Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, care este marcată anual în toate ţările lumii şi are scopul de a atrage atenţia populaţiei la problemele persoanelor cu dizabilităţi, la importanţa participării acestora în viaţa socială, politică, economică şi culturală, protecţia drepturilor şi demnităţii acestora.
Putem afirma faptul că susţinem constant persoanele cu nevoi speciale prin SERVICIILE acordate de către Direcţia generală asistență socială prin intermediul Serviciului de asistenţă personală, Serviciului de plasament familial pentru adulţi, Serviciului de îngrijire socială la domiciliu sânt un suport real, însă nu rezolvă în totalitate problemele. Doar cu suportul tuturor instituţiilor şi a întregii societăţi viaţa persoanelor aflate în dificultate poate să devină mai uşoară.
Respect persoanelor cu dizabilităţi pentru modul în care suportă cu stoicism obstacolele de care se confruntă zilnic, modul discret prin care îşi cer drepturile lor de cetăţeni ai acestei ţări! Respect pentru familiile care luptă cu greutăţile, care îşi ascund lacrimile de neputinţă.
Ar trebui să-i înţelegem, să-i primim în lumea noastră! Să învăţăm cum să fim la fel de puternici ca şi ei. Să le apreciem abilităţile. Să-i susţinem în momentele cele mai dificile, să-i încurajăm să învingă temerile, neputinţele, iar cazurile de reuşită să constituie un exemplu, că prin voinţă, determinare şi credinţă, o perioadă dificilă poate să fie depăşită.
Aceşti oameni privesc lumea altfel…ei văd minuni acolo unde noi vedem simple întîmplări.