×
Meniu

Întâlnirea de lucru a membrilor grupului de suport în cadrul centrului de zi Răsărit al AE Neoumanist.

Întâlnirea de lucru a membrilor grupului de suport, s-a desfășurat astăzi 21.10. 2021, în cadrul centrului de zi Răsărit al AE Neoumanist. Revederea colegilor de grup a avut drept scop informarea persoanelor vârstnice cu serviciile de asistență socială ce se prestează acestora.
În urma analizei problemelor sociale ale membrilor grupului de suport, au fost identificate și cea a pensiei mici, fiind necesare cunoștințe ce le-ar putea oferi vârstnicilor posibilitatea să beneficieze în anumite cazuri de serviciile sociale.
În calitate de expertă în protecția socială a persoanelor în vârstă a fost invitată dna Inga CIOCAN, șef adjunct a DGAS Strășeni, ce a venit cu anumite explicații raportate la procedurile de oferire ale acesora. Implicarea seniorilor la această ședință, a adus unele explicații la „fricile și stereotipurile” vehiculate în societate. Prezența lor la ședință, a instaurat o atmosferă mai caldă și plăcută.
Un ajutor esențial în acest sens, îl pot avea atât copii, rudele etc., cât și serviciile sociale oferite sub formă de prestații sociale (APRA, suport monetar, ajutor social ș.a.). Astfel, în baza informației prezentate, membrii grupului de suport au însușit indicatorii minimi ce permit beneficierea de serviciile sociale, care vor deveni un suport pentru seniori. Dna Inga a răspuns la întrebările interesate din partea seniorilor grupului de suport. Acest subiect destul de important, a oferit o explicație a dreptului la asistență socială a persoanelor vârstnice.