×
Meniu

Ziua mondială a Asistenței Sociale

Astăzi, 16 martie este marcată Ziua mondială a Asistenței Sociale. În Republica Moldova Asistenţa socială este definită prin Legea asistenței sociale nr. 547-XV din 25.12.2003 drept o componentă a sistemului naţional de protecţie socială, în cadrul căruia statul şi societatea civilă se angajează să prevină, să limiteze sau să înlăture efectele temporare sau permanente ale unor evenimente considerate drept riscuri sociale, care pot genera marginalizarea ori excluderea socială a persoanelor şi a familiilor aflate în dificultate.
Anual în cea de-a treia zi de marţi a lunii martie, organizaţiile de profil din întreaga lume desfășoară evenimente pentru a promova un mesaj comun. Organizată sub egida Naţiunilor Unite, tema acestei zile pentru anul 2021 este Úbuntu: eu sunt pentru că noi suntem: consolidarea solidarității sociale și a conectării globale.
Marcarea zile Asistenței Sociale a fost lansată de Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali în anul 1983 şi ulterior de organizaţii precum Asociaţia Internaţională a Şcolilor de Asistenţi Sociali.